Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilo

Incarcat la data: 25 Martie 2010

Autor: lucrari licenta

Pret: 80 credite

Numar pagini: 44

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1706 kb

Introducere

Tema proiectului ”Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilor” este in stransa legatura atat cu disciplina „Sisteme informatice de asistare a deciziilor” la care se prezinta acest proiect, cat si cu cu specialitatea Facultatii de stiinte Economice, Contabilitate si Informatica de Gestiune, din a carei programa face parte disciplina mentionata.Dupa cum reiese si din titlul temei, proiectul cuprinde doua componente: o componenta informatica si o componenta economica. Acestea sunt tratate separat din punct de vedere al bazelor teoretice, dupa care acestea devin un tot unitar, la realizarea practica a sistemului informatic, materializat prin obtinerea unui program de gestiune a stocurilor, in mod arbitar ales al uneii farmacii, deoarece este un model simplu de gestiune a stocurilor, folosind platforma de programare a Microsoft Access 2000.
   
Pentru realizarea unei unitati in expunerea proiectului, s-a facut in primul rand prezentarea notiunilor teoretice ale componentei economice, urmata de prezentarea notiunilor teoretice ale componentei informatice, iar in final se arata pas cu pas modul de programare al softului de gestiune al farmaciei. in momentul utilizarii bibliografie a unor relatii, notiuni sau paragrafe, acestea sunt indicate corespunzator in proiect, prin folosirea notelor de subsol.
   
La tratare notiunilor teoretice ale componentei economice s-a facut o prezentare amanuntit stocurile si gestiunea stocurilor. Sunt aratate modalitatile de definire a stocurilor, tipurile si rolul acestora. La gestiunea stocurilor se dezbat ariile de cuprindere ale gestiunii stocurilor, obiectivele si rezultatele unei gestiuni informatice a stocurilor, functiile gestiunii stocurilor, elementele procesului de stocare, factorii de influenta si situatiile periculoase intalnite in cazul unei gestiuni informatizate a stocurilor, modalitatile practice de gestiune si indicatorii eficietei gestiunii stocurilor.
   
La tratarea notiunilor teoretice ale componentei informatice s-au prezentat criteriile unei proiectari de baze de date, analiza principalilor indicatori si operatori ai unei baze de date relationale, notiunile, conceptele, caracteristicile si modelarea grafica a bazelor de date relationale bazate pe modelul entitate-relatie, precum si analiza detaliata a proiectarii in cazul particular ales al unei baze de date relationale care va gestiona stocurile unei farmacii.
   
Prezentarea teoretica a platformei de programare a programului Microsoft Acces 2000 este urmata de expunerea pas cu pas a proiectarii bazei de date, a crearii acesteia precum si a crearii filtrelor, interogarilor si rapoartelor.
   
In ultima parte a proiectului este dezbatuta utilizarea sistemului informatic de gestiune a stocurilor unei farmacii, din punct de vedere al unui utilizator de program, care in cazul analizat poate fi reprezentat de persoana care vinde medicamentele aflate in stocul si respectiv in gestiunea farmaciei.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiecatarea unui sistem informatic pentru gestiunea stocurilo". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: GESTIUNEsistem informaticstocuri
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan