Proiect Monitorul CRT

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2010

Autor: Birladeanu Alexandru

Pret: 80 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 657 kb

In acest proiect va voi prezenta una dintre cele mai importante componente hardware ale unui PC ;“monitorul CRT”, atât partea electronica cât si cea vizuala (postarea imaginilor pe destop).
Monitorul reprezinta acea componenta a calculatorului care se ocupa cu prezentarea sub forma de imagini si text (afisare), a informatiei generate de calculator.


Cele mai vechi sistem electronic de generare a imaginilor aflat inca in uz este tubul catodic.
Primele monitoare puteau afisa doar informatia de tip text si doar in format monocrom (verde, rosu sau galben pe fond negru sau alb),spre deosebire de cele actuale care pot afisa milioane de culori.
Marea majoritate a persoanelor sunt familiarizate cu modul de functionare al unui televizor, monitoarele CRT utilizeaza aceeasi tehnologie pentru a afisa imagini pe ecran,.de fapt, multe dintre primele monitoare CRT erau ecrane TV modificate.


Comanda afisarii informatiilor pe ecranul monitorului o realizeaza calculatorul, prin intermediul placii video. Monitorul este conectat la placa video a sistemului prin intermediul unui cablu video, care contine semnalele de culoare si de sincronizare necesare afisarii pe ecran a imaginilor dorite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Monitorul CRT". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CALCULATOAREPROIECTMONITOR
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...