Sortarea vectorilor

Incarcat la data: 10 Mai 2011

Autor: mantea madalina

Pret: 80 credite

Numar pagini: 24

Tip fisier: zip

Marime fisier: 72 kb

Operatia de ordonare a unor articole in functie de anumite criterii este foarte des intâlnita in practica. Sortarea cuvintelor intr-un dictionar in ordine alfabetica, sortarea candidatilor la un examen dupa medie, sortarea unor articole dupa marime si culoare sunt doar câteva exemple de utilizare a algoritmilor de sortare. Cautarea de informatii intr-o “lista” de elemente ordonate este mult mai usoara si mai practica. Sortarea pentru programatori este privita ca un posibil ajutor pentru o larga varietate de situatii.


Se cunosc mai multi algoritmi de sortare, majoritatea fiind foarte simpli. in aceasta lucrare voi urmari sa realizez o prezentare a celor mai cunoscute metode precum si un studiu comparativ al performantelor care pot fi obtinute folosind anumite metode de sortare. Orice programtor trebuie sa cunoasca mai multe metode de sortare si sa aleaga folosirea unei metode, in functie de criteriul de eficienta urmarit (timp de executie, memorie folosita).

3.1 Prezentarea metodelor de sortare
in functie de specificul problemei, criteriul de ordonare a elementelor poate fi crescator (de la valori mici la valori mari) sau descrescator (de la valori mari la valori mici). in algoritmii prezentati mai jos am ales criteriul de ordonare crescator.


Obs: Metodele prezentate apeleaza o procedura schimba - care interschimba doua elemente din sir care nu respecta criteriul de ordonare ales.


Metodele de sortare cele mai des folosite pot fi clasificate in doua categorii: metode directe si metode avansate.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sortarea vectorilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: sortareavectorilorordonare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan