Tehnologia Informatiei si Logistica

Incarcat la data: 09 Ianuarie 2010

Autor: Valentin Ichim

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 85 kb

I.    Conceptul de Sistem Informational

Traim intr-o societate informatizata si trecem printr-o explozie informationala. De aceea este usor sa spui ca managerul are nevoie sa adune informatii pentru a ajuta reducerea nivelului de incertitudine in adoptarea unei decizii, aceste informatii sunt folositoare numai daca sunt corecte. Dar organizatiile produc volume de informatii in fiecare zi. Cum poate un manager sa aiba acces efectiv la toate acestea? Si odata ce are acces cum le foloseste? Raspunsul la aceste intrebari sta in utilizarea sistemelor informationale de management si a sistemelor de sustinere a deciziei.Cu ajutorul acestor sisteme managerii pot organiza, analiza si stoca uriase cantitati de informatii si le pot accesa atunci cand este nevoie.

Prin planificarea si adoptarea deciziilor, managerii influenteaza semnificativ orientarea si succesul companiei. Managerii de success si companiile de success depind de informatii oportune si de incredere atunci cand realizeaza planuri si adopta decizii.

Sistemul informational reprezinta ansamblul datelor, informatiilor, fluxurilor si circuitelor informationale, a procedurilor si mijloacelor de tratare a informatiilor menite sa contribuie la statutul si realizarea obiectivelor intreprinderii.  Pozitia acestor componenete fata de mediul intern si extern al unei organizatii, precum si raporturile intre ele, sunt reprezentate in figura de mai jos:
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia Informatiei si Logistica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INFORMATICACALCULATOAREPROIECT
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...