Formaldehida

Incarcat la data: 20 Martie 2012

Autor: oana mariana

Pret: 100 credite

Numar pagini: 50

Tip fisier: zip

Marime fisier: 180 kb

Lucrarea are ca obiectiv prezentarea variantei optime de prevenire si control a poluarii si anume tehnologia de obtinere a formaldehidei prin procese catalizate cu argint cu conversia totala a metanolului.

Structura lucrarii urmareste succesiv procesul tehnologic de obtinere a formaldehidei prin oxidarea metanolului, cu prezentarea materiilor prime si auxiliare necesare, prezentarea variantelor tehnologice de obtinere a formaldehidei ca produs  finit  care permite justificarea metodelor aplicate.

Procesele utilizate pentru realizarea productiei de formaldehida s-au realizat atat prin oxidarea metanolului cu o cantitate insuficienta de aer in prezenta catalizatorilor  cat si prin oxidarea metanolului cu exces de aer.

Utilizarea metanolului ca materia prima pentru fabricarea formaldehidei a fost determinata de costul relativ scazut al acestuia , care se fabrica din gazul de sinteza , pornind de la metan. Astazi intreaga cantitate de formaldehida se produce pe calea oxidarii catalitice a metanolului.

Cresterea raportului metanol−aer are ca efect scaderea conversiei si marirea randamentului. Se lucreaza, in general, cu concentratii care depasesc limita superioara de explozie a amestecurilor metanol−aer, care este de 37% vol. metanol la 60⁰C. Vaporii de apa au un efect favorabil asupra procesului, prin faptul ca coboara temperatura de reactie si maresc randamentul prin reducerea intensitatii reactiilor secundare nedorite.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Formaldehida". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTproiecte chimieformaldehida
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan