Mecanisme de toleranta a plantelor la metale - Fitochelatina

Incarcat la data: 08 Ianuarie 2011

Autor: Dedu Lavinia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1739 kb

Felul in care metabolismul plantelor raspunde la expunerea la diferite concentratii ale metalelor grele reprezinta un pas important in determinarea soartei plantelor, tesuturilor sau celulelor si a capacitatii acestora de a supravietui. In acest caz structura genetica a exemplarului va determina comportamentul ulterior al acestuia, respectiv care vor fi reactiile de raspuns ale lui si daca organismul este capabil sa supravietuiasca si sa se reproduca in continuare.
     
Aspectele tolerantei metalelor ce tin de evolutie sunt tot mai mult in centrul atentiei cercetatorilor. In acest sens se considera ca selectia naturala a genotipurilor capabile sa activeze unul sau mai multe mecanisme de toleranta, selectie de lunga durata va conduce la formarea de ecotipuri tolerante, populatii intregi chiar de specii metalifere.
        
Pentru ca plantele nu sunt capabile sa evite complet absorbtia metalelor grele, diferite specii sau ecotipuri au dezvoltat un spectru larg de mecanisme de toleranta. Desi speciile de erbacee sunt de departe cele mai comune metalofite, dintre arbori, anumite specii cu crestere rapida ca Betula sp., Salix sp., Acer pseudoptalamus au demonstrat ca sunt apte sa colonizeze soluri metalifere.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Mecanisme de toleranta a plantelor la metale - Fitochelatina". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: proiect chimiefitochelatina
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan