Microsfere de sticla

Incarcat la data: 22 Ianuarie 2010

Autor: Rat Aniko

Pret: 80 credite

Numar pagini: 23

Tip fisier: zip

Marime fisier: 739 kb

1. Generalitati

1.1. Definitie: Microsferele de sticla sunt sfere de sticla cu diametrul de ordin micrometric ( 1-1000 µm ), desi termenul este utilizat pentru o sfera mai larga variind de la 100 nm la 5 mm. Microsferele de sticla cave sunt uneori numite microbaloane (microbaloons) si au diametrul intre 10 µm si 300 µm.

   
    Principalele utilizari ale microsferelor sunt:
-    calibrarea sistemelor de masurare, cernere si filtrare;
-    marcatori reflexivi;
-    abrazivi;
-    distantatori de legatura.

Microsferele de sticla mai sunt utilizate in terapia prin embolizare in scopul blocarii capilarelor unei tumori. Sferele cave au utilizari ca pastrarea si eliberarea lenta a produselor farmaceutice si a trasorilor radioactivi in scopul cercetarii, inmagazinarii si eliberarii hidrogenului.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Microsfere de sticla". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEPROIECT
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan