Productie industriala

Incarcat la data: 11 Iunie 2013

Autor: CIORNEI GABRIELA

Pret: 50 credite

Numar pagini: 18

Tip fisier: zip

Marime fisier: 546 kb

Procesul de fabricare a varului consta in arderea carbonatului de calciu si/sau magneziu cu eliberarea dioxidului de carbon si obtinerea oxizilor derivati (CaCO3─> CaO + CO2). Oxidul de calciu rezultat din cuptor este in general macinat sau/si sitat inainte de a fi dus in silozul de stocare. Din siloz, varul ars este distribuit spre a fi utilizat ca var nestins sau transferat la instalatii de hidratare unde este este supus procesului de hidratare cu apa conducand la forma de var stins.
   
Termenul de var include varul nestins si varul stins si este sinonim cu termenul de productia de var. Varul nestins sau varul ars, este oxidul de calciu (CaO). Varul stins consta in principal in hidroxidul de calciu (Ca(OH)2) si include varul hidratat (hidroxidul de calciu uscat pudra) lapte de var si varul vascos (dispersia de particule de hidroxid de calciu in apa).
   
Producerea varului utilizeaza in general intre 1,4 si 2,2 tone piatra de var pe tona de var nestins vandabil. Consumul depinde de tipul produsului, de puritatea pietrei de var, de gradul de calcinare sau de cantitatea de deseuri produse. Cea mai importanta in balanta procesului este pierderea ca emisie in aer, a dioxidului de carbon din proces.
   
Industria de var este foarte mare consumatoare de energie cu o crestere de pana la 50% din costul total al producerii varului. In cuptoarele de ardere sunt folositi combustibili solizi, lichizi sau gazosi. Utilizarea gazului natural a crescut substantial in ultimii cativa ani. In 1995 cel mai frecvent combustibil utilizat a fost gazul natural (48%) si carbunele, inclusiv antracit, cocs, lignit si brichete de carbune (36%), urmate de petrol (15%) si alti combustibili (1%).

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Productie industriala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect ingineria mediuluiproiect productie industriala
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan