Proiect didactic- Cuprul

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2010

Autor: ena elena

Pret: 50 credite

Numar pagini: 3

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Cuprul a jucat un rol insemnat in istoria civilizatiei omenesti, fiind primul metal fabricat pe scara mai mare si utilizat pentru scopuri practice. Cuprul era cunoscut si el din cea mai veche Antichitate si aproape sigur imediat dupa aur si argint.

Dar in vreme ce primele doua aveau la inceput utilizari in confectionarea podoabelor si ca mijloc de schimb, aparitia cuprului, mult mai dur si mai ieftin, si-a putut extinde utilizarile si la fabricarea armelor si a diferitelor ustensile (in special pluguri), facandu-se astfel un salt important in istorie. Cuprul se gaseste in natura, foarte rar si sub forma nativa.
   
Prezentare generala
Cuprul este un metal aramiu-rosiatic, cu densitatea egala cu 8,96g/cm3, avand duritatea 3, mai mare decat a grafitului; nu lasa urme pe hartie. Este bun conducator de electricitate si de caldura, fiind al doilea dupa argint in ceea ce priveste conductibiliatea electrica si conductibilitatea calorica.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect didactic- Cuprul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEPROIECTCUPRU
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...