Proiect Polimeri si copolimeri sintetici

Incarcat la data: 13 Aprilie 2010

Autor: alexa maryette

Pret: 80 credite

Numar pagini: 19

Tip fisier: zip

Marime fisier: 44 kb

Lucrarea de fata isi propune sa treaca in revista principalii polimeri si copolimeri sintetici utilizati in industrii ca cea a maselor plastice, industria textila, industria petrochimica, precum si in celelalte ramuri prelucratoare ale industriei chimice.

In dorinta de a ne ajuta sa intelegem mai bine tema lucrarii, prima parte a acesteia debuteaza cu prezentarea catorva  notiuni teoretice fundamentale si absolut necesare legate de subiectul abordat. Astfel, chiar si un cititor relativ neavizat se poate familiariza cu notiuni precum polimeri, copolimeri sau compusi macromoleculari sintetici.

In continuare, se parcurge o scurta clasificare a polimerilor, urmata de o prezentare a proprietatilor lor fizice.

Urmeaza prezentarea fiecarui polimer sau copolimer in parte, prezentare ce cuprinde metode de obtinere, formule structurale si moleculare si nu in ultimul rand utilizarile lor.

Principiile, metodele si procedeele de obtinere a polimerilor sunt foarte numeroase si diferite, in functie de rezultatul urmarit, dar principiile aplicate se regasesc foarte usor urmarind capitolele corespunzatoare fiecarui polimer. Astfel, observam ca obtinerea polimerilor alchenici si vinilici se face in urma unei reactii asemanatoare cu cea de poliaditie, sau ca polietilena se obtine prin trei tipuri de polimerizare: la presiune inalta, la presiune medie si la presiune obisnuita, exemplele continuand astfel pe tot parcursul lucrarii.

Fiecare capitol propus isi doreste o descriere cat mai precisa a notiunii pe care o reprezinta in incercarea de a acoperi in acest sens cat mai clar subiectul lucrarii, privita in ansamblu.

De asemenea, in finalul lucrarii sunt expuse concluziile la care se ajunge prin parcurgerea intregii lucrari, intr-o tentativa de a rezuma subiectul tratat in paginile ce urmeaza.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Polimeri si copolimeri sintetici". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEPROIECTEPOLIMERI
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...