Proiectarea tehnologica a unei coloane de purificare aerului

Incarcat la data: 01 Februarie 2012

Autor: Stoian Andrei

Pret: 80 credite

Numar pagini: 52

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1422598 kb

1. Prezentarea constructiv functionala a aparatului hidraulic tip coloana


In industria petroliera chimica si petrochimica, precum si in alte industrii se intalnesc aparate tehnologice care prin forma si dimensiuni, intra in categoria aparatelor de tip coloana, cu raport relativ mare intre inaltime si diametru.

 

Calculul complet al unui aparat tip coloana includedimensionarea tenologica si dimensionarea mecanica, ambele fiind independente.


Conceptul de aparat de tip coloana in general, este asociat cu cel de proces de transfer de substante sau de masa (absortie, desorbtie, chemosorbtie, adsorbtie, fractionare, exctractie). Pentru a asigura durata necesara realizarii procesului urmarit, coloana trebuie sa aiba o anumita inaltime si un anumit diametru tehnologic. Din punct de vedere constructiv, aparatele tip coloana se caracterizeaza de cele mai multe ori printr-un simplex dimensional H/Dit relativ mare ( Dit-diamentrul interior tehnologic, in mm si H-inaltimea gabaritica a aparatului,in mm).


In ansamblul sau, aparatul de tip coloana se compune din corp si amenajerile ( echipamentele ) interioare si/sau exterioare corespunzatoare.


Amenajarile (echipamentele) interioare corespunzatoare ( pentru procese de transfer de substanta) au forme si functii diverse (talere, corpuri umplutura, serpentine etc.) concordante cu tipul tehnologic. Amenajarile exterioare (scari, platforme, podeste dispozitive de riidicat) permit executarea operatiilor de exploatare si intretinere curenta, montare sau demontare, supraveghere tehnica s.a in conditii sigure de securitate si protectie a muncii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiectarea tehnologica a unei coloane de purificare aerului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: INDUSTRIEAerpurificare
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan