Salamul banatean

Incarcat la data: 15 Decembrie 2011

Autor: Suru Ana Maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 134

Tip fisier: zip

Marime fisier: 218610 kb

Dintotdeauna, asigurarea alimentatiei a fost una din problemele vitale ale omenirii. Despre mancare se spune ca reprezinta o necesitate ce da nastere la toate celelalte" sau „placerea tuturor varstelor, tuturor conditiilor, tuturor tarilor si tuturor zilelor, care se poate asocia cu toate placerile si ne ramane la ultima pentru a ne consola de pierderea celorlalte"; de asemenea, se confirma faptul ca : „nu traiesti din ceea ce mananci, ci din ce digeri".


Rezolvarea problemelor legate de alimentatie a necesitat o actiune concertata a agriculturii si a industriei de pretutindeni. Acum, la inceputul unui nou mileniu, preocuparile generale sunt axate, atat pe oferta, prin hrana, a necesarului energetic si proteic, cat si pe cautarea permanenta a unor noi masuri de optimizare a structurii alimentatiei.


in cadrul industriei alimentare sectorul de industrializare a carnii reprezinta o pondere insemnata si prezinta un set de particularitati privind atat materia prima cat si utilajele folosite.


Pentru o alimentatie sanatoasa, calitatea materiei prime este hotaratoare, deoarece aceasta nu transfera produsului alimentar, in final, doar caloriile ci si diverse substante - de la proteine la vitamine, toate asigurand bunul mers al proceselor biologice ce au loc in cadrul nutritiei umane.


De asemenea, calitatea utilajelor si a tehnologiilor folosite confera produsului garantia utilitatii pozitive a produselor alimentare rezultate, fara teama unor efecte contrarii, devenind agresive organismului omenesc, poate chiar imbolnavindu-l.


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Salamul banatean". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ALIMENTATIEsalamsalamul banatean
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...