Vitamina B9 sau acidul folic

Incarcat la data: 10 Iunie 2010

Autor: Dascalasu Diana

Pret: 80 credite

Numar pagini: 17

Tip fisier: zip

Marime fisier: 62 kb

Vitamina B9 sau acidul folic face parte din clasa vitaminelor. Prima vitamina a fost descoperita de C. Funk in 1911, care a reusit sa izoleze din tarate de orez o substanta ce vindeca boala beri-beri si care a fost numita vitamina vitala deoarece substanta respectiva, vitamina B1 contine azot aminic si era considerata indispensabila.


      
Vestitul biochimist rus V.A Enghelgardt spunea ca ‘anume lipsa vitaminelor a evidentiat prezenta lor’ .Adica prin studierea maladiilor cauzate de lipsa vitaminelor ,oamenii au cunoscut prezenta si necesitatea lor.Deci lipsa vitaminelor duce la o boala numita avitaminoza.


Vitaminele sunt substante chimice complexe care indeplinesc un rol esential in functionarea normala a organismului omenesc si care, cu cateva exceptii, nu pot fi sintetizate de catre acesta. Acestea se gasesc in majoritatea alimentelor de provenienta naturala si sunt absolut necesare pentru cresterea, mentinerea vitalitatii si bunastarea generala a organismului nostru. Asa cum am spus, acestea pot fi obtinute din ratia zilnica alimentara sau din ratiile suplimentare de nutrienti.


                                 
CUPRINS:
1.FORMULA CHIMICA……………………….3


2.INCADRARE IN CLASA DE COMPUSI……4


3.GENERALITATI.SURSE……………………..6


4.UTILIZARI.ROLURI………………………….6


5.METODE DE EXTRACTIE…………………..14


6.METODE DE PURIFICARE…………………16


7.METODE DE IDENTIFICARE………………17


8.BIBLIOGRAFIA ………………………………17                Textul de mai sus reprezinta un extras din "Vitamina B9 sau acidul folic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CHIMIEPROIECTACIDULVITAMINA
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan