Proiect Analiza competitorilor firmei Killtec

Incarcat la data: 14 Noiembrie 2009

Autor: CALINA CLAUDIA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 34 kb

Marketingul este un instrument al concurentei, care reprezinta un factor esential al mediului inconjurator. La prima vedere, marfurile concureaza intre ele, in realitate, insa, concureaza intreprinderile care produc si vand aceste marfuri.

Concurenta reprezinta un comportament specific interesat al unor subiecti de proprietate care, pentru a-si atinge obiectivele, intra in raporturi de cooperare si confruntare cu ceilalti. Ea este o manifestare a liberei initiative.
Functiile concurentei sunt urmaroarele: stimuleaza progresul general: incita la creatie, inovatie, spre conducerea de satisfacerea mult mai buna a nevoilor; diferentiaza agentii economici favorizandu-i pe cei creativi, abili, intreprinzatori; duce la diferentierea si diversificarea ofertei, la reducerea costurilor si chiar a preturilor de vanzare; permite cumparatorului sa gaseasca furnizorul cu marfa cea mai buna si mai ieftina si ii stimuleaza pe producatori pentru a-si largi piata; concurenta se poate transforma insa in contrariul sau: genereaza risipa de resurse, poate deprecia calitatea bunurilor marfare, duce la aparitia monopolului care in esenta este o negare a concurentei.


Tinand seama de importanta strategiei de piata pentru activitatea firmei, aceasta reprezinta de fapt punctul de plecare in elaborarea si fundamentarea tuturor celorlalte optiuni strategice ale firmei. Astfel, elementele in functie de care sunt construite diversele tipuri de strategii de marketing se pot concretiza in: dinamica pietei, structura pietei, schimbarile de pe piata, nivelul competitiei. Aceste strategii de piata au caracter dinamic iar firma poate opta pentru formularea unei strategii unice pentru toate produsele si toate activitatile sale sau pentru a elabora startegii diferentiate pe produse sau grupe de produse.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Analiza competitorilor firmei Killtec". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MARKETINGPROIECTECOMERT
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...