Tehnica grupului nominal

Incarcat la data: 17 Noiembrie 2010

Autor: Stan Cristina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 6

Tip fisier: zip

Marime fisier: 25 kb

Tehnica grupului nominal a fost initial dezvoltata de catre Delbecq si Van de Ven si a fost aplicata in planificarea programelor de educatie pentru adulti de catre Vedros (1979). In articolul de fata, dupa prezentarea scopului, aplicabilitatii, avantajelor si limitelor procedeului este prezentata metodologia si modul de lucru care include generarea ideilor in scris, inregistrarea, discutarea lor si selectarea celor mai importante cinci/sapte idei, acordarea de scoruri la nivel individual, calcularea scorului atribuit de grup.

DEFINITIE

Tehnica grupului nominal este una dintre tehnicile cercetarii calitative si consta intr-un proces structurat de lucru in grup restrans, coordonat prin moderare, care de obicei identifica si ordoneaza problemele sau solutiile.

CONSIDERATII GENERALE

Aceasta tehnica si-a dovedit eficacitatea in obtinerea consensului din partea unei game largi de participanti diferiti din punctul de vedere al formarii sau locului de desfasurare a activitatii.
Grupul nominal este constituit dintr-un numar limitat de persoane care interactioneaza in cadrul unei intalniri, cu scopul de a obtine informatii cu privire la o situatie specifica; fiecare membru al grupului lucreaza individual, in cadrul unui grup organizat. Numele tehnicii descrie pe scurt cum se desfasoara procesul: persoane diferite constituite intr-un grup – exclusiv cu ocazia aplicarii acestei tehnici – gandesc, selecteaza, voteaza in nume propriu.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnica grupului nominal". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTCOMERTGrup
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan