Arta si comunicare in civilizatia moderna si publicul ei

Incarcat la data: 18 Mai 2010

Autor: Anamaria Vasiliu

Pret: 80 credite

Numar pagini: 16

Tip fisier: zip

Marime fisier: 47 kb

Termenul de arta provine din latinescul ars insemnand acelasi lucru cu grecescul techne. Totusi nici unul nici altul nu insemnau exact ceea ce intelegem astazi prin arta. Linia ce leaga termenul nostru contemporan cu cei de odinioara e continua, insa nu e dreapta. Cu timpul sensul lor s-a schimbat, schimbarile au fost minime dar neitrerupte, si au facut ca, dupa milenii, sensul vechilor expresii sa devina cu desavarsire altul.

“Techne” in Hellada , “ars” in Roma si in Evul Mediu si la inceputurile erei moderne, in epoca renasterii, insemnau mai degraba pricepere, iscusinta de a lucra ceva, precum si stiinta de a comanda o armata, de a masura un camp, de a convinge pe ascultatori.

Galenus definea arta drept un ansamblu de prescritii generale, exacte si utile, servind unui scop determinat.
Arta inteleasa asa cum au inteles-o antichitatea si veacurile de mijloc cuprindea nu numai artele frumoase si meseriile: pictura era o arta in acelasi grad ca si croitoria. Se numea arta nu numai productia calificata, dar mai ales insasi calificarea productiei, cunoasterea regulilor, stiinta profesionala.Puteau fi considerate drept arte  gramatica sau logica, fiind ansamble de reguli.  Arta avea o sfera mai ampla, incluzand meserile si cel putin o parte dintre stiinte.

Pentru a intelege situatia actuala a artei e indicat sa recurgem la arta secolului trecut, care poseda trasaturi diametral opuse fata de arta de astazi. Arta noua a crescut din cea veche pasind pe calea negatiei. Daca numim “avangarda” detasamentul artistilor revoltati si daca prezentam starea de lucru in mod mai mult sau mai putin simplist, putem spune ca schimbarea s-a petrecut in trei etape: aceea a avangardei “blestemate”, aceea a avangardei militante si-n fine a celei invingatoare.

CUPRINS:
1.    NOTIUNEA VECHE VS. NOTIUNEA ACTUALA DESPRE ARTA
2.    ARTA SI COMUNICARE
3.    ARTA IN CIVILIZATIA MODERNA
4.    PUBLICUL – O ALTA DIMENSIUNE A ARTEI…
5.    CUM INTELEGEM ARTA…
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Arta si comunicare in civilizatia moderna si publicul ei". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREARTAPROIECTPUBLICepoca moderna
Comentarii

nu pot sa descarc documentul. reclama de la brd acopera butonul de download :(