Avantajele si limitele comunicarii persuasive

Incarcat la data: 01 Iunie 2010

Autor: Sarbu Loredana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 24 kb

Trecutul si istoria Romaniei este unul foarte agitat. Evenimentele atat de variate si fundamental deosebite intre ele, ne face sa ne miram cum de au rezistat, somatic si psihic, fiintele umane de pe pamantul Romaniei, fara sa se fi naucit mai mult decat o constata si ne “revoltam” in fata a ceea ce par anomalii.

O lume aparuta din “putinele” schimbari aparute de-a lungul istoriei tarii: extraordinara viteza cu care s-a trecut de la feudalism la burghezia liberala, “pantalonarda si bonjurista, mason-progresista, apoi princiar-domneasca” si, in fine monarhica, iar apoi republican-dictatorial-comunista si, in fine, republicana fara determinante adjectivale precis de numit.

“Dictatura proletariatului” (respectiv perioada comunista) a adus cu sine la formarea unui mod de comportament si mentalitate ce dainuie pana azi si cu greu se va putea transforma in bine: cenzura a partidului, furtul bunurilor personale zise “nationalizate”, exproprierile nedespagubite, ingradirea dreptului de proprietate, ingradirile circulatiei interne, apoi a celei in exterior.
             
Dupa marea revolutie din ’89 a avut loc o explozie de tendinte catre “libertate”, catre eliberarea de mecanismele fixate ideologic, politic, social, cultural, economic.  Aceste tendinte s-au reflectat si in limbaj si comunicare printr-un “potop de cuvinte”, repetate in aceeasi stratagema comunicationala: cuvinte cheie, abrevieri, clisee.
             
Puterea reprezinta posibilitatea pe care o are o persoana, un grup sau o institutie de a exercita o influenta asupra altora, spre a-si realiza anumite scopuri. Ea mai poate fi definita ca “abilitatea unei persoane de a face pe alte persoane sa faca un lucru pe care altfel nu l-ar face”. Deci, este o sursa de influenta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Avantajele si limitele comunicarii persuasive". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREAvantajePROIECTmodele ale comunicariipersuasiv
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan