Comunicare non verbala

Incarcat la data: 14 Martie 2010

Autor: petrescu raluca-ioana

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 12 kb

Subiectul 1. Gillespie si Leffler (1983) vorbesc despre paradigmele comunicarii nonverbale, exemplificand  valoarea fiecareia dintre ele in cazul proxemicii. Realizati o analiza a valorii fiecareia dintre paradigmele  comunicarii  nonverbale prezentate in articolul respectiv, exemplificand  pentru rolul  ritualurilor de salut in interactiunile umane.

Proximitatea e definita in functie de distanta: ,,Proximitatea este o judecata de valoare, referitoare la perceperea unei distante, distanta fiind o expresie a raportului dintre doua obiecte distincte in drept, in spatiu si timp.”, descrie Septimiu Chelcea1 in lucrarea sa cu numele :Comunicarea non-verbala: Gesturile si postura (2005, 45 ).


Termenul de ,,proxemica” a fost inventat de catre Edward Hall2, care l-a utilizat pentru prima data in studiul cu titlul ,,Proxemics – The Study of Man’s spatial relations and bounderies” (1963). Problema spatiului exista si in lumea animalelor (primele cercetari in acest domeniu au fost realizate de H. Hediger (1961). El a facut diferenta intre speciile de contact si speciile de non-contact si a descris termenii de distanta personala si distanta sociala. A demonstrat ca distanta critica este atat de precisa incat poate fi masurata in centimetri. Se discuta astazi despre ,,culturi de contact” (de exemplu cultura araba sau cultura mediteraneeana) si ,,cultura de non-contact” (cum ar fi cea americana sau cea nord-europeana). In culturile de contact se incurajeaza atingerile corporale (contactul cutanat), atat in spatiul privat, cat si in spatiul public. Culturile de non-contact descurajeaza astfel de comportamente. ( Chelcea, 2005,47).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicare non verbala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: subiecte rezolvatesubiectecomunicare non-verbala