Comunicare, societate si cultura de masa

Incarcat la data: 22 Iunie 2010

Autor: Spulber Andreea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 2235 kb

Comunicarea umana se poate construi pe baza a 2 mari tipuri de relatii:  directe: comunicarea se realizeaza intre 2 sau mai multe persoane, aflate in pozitii de proximitate; indirecte: comunicarea este mediata de un suport mai mult sau mai putin complex din punct de vedere tehnologic (scrisoarea, telefonul, calculatorul). Comunicarea mediata include 2 mari tipuri de relatii:  comunicarea mediata tehnologic;  comunicarea de masa; Conceptul sociologic de masa desemneaza un anume mod de agregare a indivizilor.

Masa reprezinta un conglomerat urias de oameni care nu se cunosc intre ei, nu comunica, nu au valori si scopuri comune si  pe care ii leaga un singur lucru – consumul aceluiasi produs cultural. Pe baza acestei notiuni s-au dezvoltat conceptele de: societate de masa, cultura de masa  si comunicare de masa.

Societate de masa se defineste prin:
absenta unor forme coerente de organizare
slabirea autoritatii institutiilor si individualismul agresiv
absenta traditiilor, valorilor si credintelor comune
 si amplificarea izolarii si alienarii indivizilor Conceptul de “societate de masa” este deosebit de important pt a intelege modul in care s-au format primele teorii despre sistemul mass media.
Cultura de masa se individualizeaza prin cateva caracteristici:
-generalizarea modului industrial de producere a bunurilor culturale;
-standardizarea produselor;
-cresterea distantei sociale dintre creatorii de bunuri culturale si publicul respectiv
-inlocuirea criteriilor estetice de valorizare prin criterii economice

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Comunicare, societate si cultura de masa". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICARECULTURAPROIECT
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...