Diminuarea stresului prin comunicare interna

Incarcat la data: 13 Iunie 2011

Autor: andreea gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16648 kb

Lucrarea de fata are ca tema de analiza diminuarea nivelului de stres in organizatii si isi propune sa ilustreze metode care pot duce la diminuarea lui cu aportul comunicarii interne. Motivul alegerii temei a fost faptul ca, stresul fiind in societatea noastra o problema cotidiana foarte intalnita si discutata, doresc sa ilustrez corelatia intre stres si cum acesta influenteaza in mod negativ activitatea noastra.

 

Conform Dictionarului de Psihologie Larousse, termenul de stres a fost utilizat de catre Hans Selye in anul 1936, pentru “a desemna starea in care se gaseste un organism amenintat  de dezechilibru sub actiunea unor agenti sau conditii care pun in pericol mecanismele sale homeostatice” . in acceptiunea Anei Bogdan Tucicov, stresul are structura unui proces si contine urmatoarele etape: “a) faza initiala declansata de actiunea factorilor de stres; b) faza de rezistenta in care sunt activate mecanismele de autoreglare a individului pentru adaptare la situatie; c) faza de amplificare si extindere, care apare atunci cand mecanismele cedeaza in fata efectelor perturbatoare”.

 

Stresul organizational este un subiect foarte intalnit in secolul nostru si apare frecvent datorita presiunilor sociale si a crizei economice.  Abordarea interesanta a lui Selye ne indica doua traiectorii ale stresului: eustres, nivelul de stres care aduce un aport pozitiv pentru dezvoltare, motivare si factori de stres cu efect negativ care pot duce la distres sau epuizare.


Factorii de stres in organizatie pot influenta negativ orice individ la orice nivel organizational. Comportamentul indivizilor din organizatie este strans legat de o serie de factori: tipul organizatiei, relatiile cu membrii organizatiei, relatii interpersonale. in organizatii, termenul de stres este perceput adesea in mod eronat cu conceptul de competitia. Factorii care sustin competitia sunt de ordin pozitiv deoarece stimuleaza si motiveaza angajatii, la polul opus sunt factorii nocivi care stau la baza stresului.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Diminuarea stresului prin comunicare interna". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREstrescomunicare interna
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...