Etica in publicitate

Incarcat la data: 24 Iunie 2010

Autor: APETREI LILIANA

Pret: 80 credite

Numar pagini: 32

Tip fisier: zip

Marime fisier: 65 kb

Etica este, conform definitiei, stiinta care se ocupa cu studiul teoretic al valorilor si conditiei umane din perspectiva principiilor morale si cu rolul lor in viata sociala cu alte cuvinte totalitatea normelor de conduita morala corespunzatoare.
          
Etica jurnalistica presupune respectarea principiilor deontologice pe de  o parte, pe de alta parte, o practica jurnalistica sanatoasa menita sa apere reputatia atat a publicatiei cat si reputatia jurnalistului. Jurnalistii care se afla in afara normelor deontologice profesionale se afla in afara eticii jurnalistice.
Etica profesionala este sinonim cu termenul „deontologie” care este definit in DEX astfel:
Deontologie s.f. 1. Parte a eticii care studiaza normele si obligatiile specifice unei activitati profesionale. 2. Teorie despre datorie, despre originea, caracterul si normele obligatiei morale in general. [Gen. -iei. / < fr. déontologie, cf. gr. deon – ceea ce trebuie facut, logos – studiu].
        
Cuvantul „etica” (ca dealtfel si cuvantul morala) are mai multe intelesuri distincte, dar in acelasi timp legate unele de altele. In primul rand, etica este privita ca o disciplina sau arie de studii care se ocupa de problemele morale. In al doilea rand, cand vorbim de probleme de etica si controverse, incercam sa le distingem de acelea care nu sunt etice sau morale.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Etica in publicitate". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREPROIECTPUBLICITATEEtica
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan