Introducere in mass media

Incarcat la data: 22 Mai 2011

Autor: Tudose Sorina

Pret: 50 credite

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 125315 kb

1. De la comunicare la mass-media.
A. Spirala evolutiva a istoriei umanitatii are origini indepartate si incerte. Din vechime pana la aparitia lui homo sapiens, cu care se deschide epoca vorbirii si a limbajului articulat, s-a scurs 99,94 % din timpul existential pentru speta umana.


B De la semn la limbaj. Vorbire si comunicare. Legatura dintre limbaj si gandire. Memoria. Limbajul abstract. Rolul gandirii in explicarea spatiului si a timpului, a fenomenelor naturale pentru omul preistoric. Rolul gandirii in explicarea, pentru sine, a propriei conditii umane.

C. Inventarea scrisului. Scrierile ideografica, hieroglifica si alfabetica. Conservarea memoriei prin intermediul scrierii.

D. Inventarea tiparului. Limbaj si cultura. incepand cu secolul al XV - lea, omenirea
patrunde in „galaxia Gutenberg”. Inventia tiparului si, ulterior, prima revolutie tehnologica, fac posibila aparitia primelor forme de manifestare (ziarele) din care s-ar putea revendica sistemul mass-media.

E. Industriile culturale.Industriile culturale se dezvolta ca un ansamblu de activitati
efectuate pentru producerea de bunuri (ulterior si servicii) culturale caracterizate de procedeuri de executie in serie.

F. De la mass-media la multimedia sau de la cultura la civilizatie. intre 1930 si anul 2000 se disting trei momente ale dezvoltarii sistemului, caracterizate de o extraordinara viteza evolutiva. Pe rand, presa, radio-ul, televiziunea sunt supuse unui proces accelerat de up-gradare, componentele sistemului functionand, cu un termen imprumutat din biologie, simbiotic.

2. Mass-media. Istoric. Definitii.
A. Istoric. Mass-media este o expresie forjata de sociologii americanii in anii ‘50. Ca termen generic semnifica orice mijloace de comunicare in masa, care desemneaza in acelasi timp un intermediar spre a transmite mesajele catre o persoana, grupuri de persoane, o multime in sensul de masa umana eterogena, dupa o schema prestabilita, a comunicarii.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Introducere in mass media". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: COMUNICAREVorbiremass media
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...