Metode de cercetare

Incarcat la data: 11 Mai 2011

Autor: csirak claudia

Pret: 80 credite

Numar pagini: 34

Tip fisier: zip

Marime fisier: 72 kb

Regiunea este un concept evaziv, acoperind o varietate de niveluri teritoriale si o gama de continuturi sociale, prezinta regiunea ca un nivel teritorial intermediar, intre stat si localitate. Anumite regiuni sunt mai mari decat unele state. Acestea sunt fie regiuni similare definite de catre topografie, clima sau de catre alte caracteristici fixe, fie regiuni nodale definite in functie de un punct central comun. O definitie economica a unei regiuni ia in considerare alte criterii, precum modelele de interactiune sociala, incluzand timpul liber, recreerea si modelele de calatorie.

Regiunile pot fi definite de asemenea si in functie de criteriul cultural, in conformitate cu limba, dialectul sau modelele de comunicare sociala, sau de simtul identitatii comune si de actorii politici prezenti in teritoriu.

Regiunile pot fi de asemenea vazute ca diviziuni institutionale, constituite istoric sau create mai recent si variind de la corpuri organizate pentru confortul administratorilor statului pana la institutii politice construite pe loc de actiunea politica.


Regiunile sunt o constructie formata din diverse elemente cu o coeziune mai mare sau mai mica. Definitia spatiului regional este contestata sau este exprimata in diferite forme de-a lungul dimensiunilor economice, culturale si politice. Regiunile trebuie sa fie considerate mai degraba ca sisteme deschise decat ca societati doe sine statatoare si auto-suficienta.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Metode de cercetare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTMetode de cercetareproiect sociologie
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...