Particularitati de redactare in textul politic

Incarcat la data: 27 Decembrie 2011

Autor: mada mada

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 36631 kb

Am ales ca material de dezbatere un text politic,constand intr-un discurs apartinand marelui diplomat al Romaniei,Nicolae Titulescu. Recunosc ca desi nu sunt atrasa prea mult de sfera politicii, am optat totusi pentru discursul politic in defavoarea textului administrativ avand mai multe considerente bine intemeiate. Printre acestea, unul dintre cele mai importante, este sobrietatea si lipsa unei comunicari reale, afective pe care o presupune textul administrativ, spre deosebire de un bun discurs politic ce include o neintrerupta comunicare ideologica a emitatorului cu lumea inconjuratoare; omul politic participa afectiv intens la alcatuirea si transmiterea mesajului, cu scopul persuadarii auditoriului.

Dupa douazeci de ani de la „marea revolutie”, Romania este in continuare o tara marginalizata, nemultumita si blocata. Oamenii s-au sacrificat pentru modernizare, au visat intr-un trai mai bun asemnator cu cel occidental, si-au plasat intregile nazuinte pe seama unor conducatori despre care se credea a fi demni de increderea poporului si vadit capabili de a actiona in scopul binelui romanilor si al progresului tarii. Odata cu trecerea timpului multe personaje s-au perindat prin viata politica, au dezvoltat institutii, au adoptat legi, in fine, au constituit un sistem ineficient.


In aceste zile,cand Europa considera Romania una dintre cele mai sarace tari, este normal sa ne duca gandul la Nicolae Titulescu, omul care i-a impus Europei drepturile Romaniei,a prevestit cel de-al doilea Razboi Mondial si a militat sa-l impiedice, fara sa fie nici inteles, nici ajutat. incepand din anul 1921,Nicolae Titulescu a functionat ca delegat permanent al Romaniei la "Liga Natiunilor" de la Geneva, fiind ales de doua ori (1930 si 1931).

 

Presedinte al acestei organizatii internationale.in aceasta calitate a militat,contra revizionismului din Europa, pentru pastrarea frontierelor stabilite prin tratatele de pace,pentru raporturi de buna vecinatate intre statele mari si mici,pentru respectarea suveranitatii si egalitatii tuturor statelor in relatiile internationale.Titulescu si-a bazat intreaga activitatea pe problemele majore,fundamentale, ale politicii externe a Romaniei.

 

Dupa instaurarea nazismului in Germania, dandu-si seama de pericolul pe care-l reprezenta acesta pentru Romania(ca si pentru alte state europene),Titulescu a depus o vie activitate in directia intaririi colaborarii internationale,in interesul pacii si securitatii europene,pentru securitate colectiva si prevenirea agresiunii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Particularitati de redactare in textul politic". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: RedactaretextParticularitati
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...