Stiluri de conducere

Incarcat la data: 13 Iunie 2011

Autor: andreea gabriela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20658 kb

Stiluri de conducere in Scoala de Muzica nr. 4 si impactul lor asupra performantei

Lucrarea de fata are ca tema de analiza stilurile de conducere in organizatii cu scopul evidentierii impactului lor asupra performantei angajatilor. Mi-am ales aceasta tema deoarece consider faptul ca orice organizatie are ca scop succesul in domeniul de activitate si exista elemente care sunt strânse legate de modalitatea si calitatile personale care descriu stilul de conducere eficient in centrarea obtinerii performantelor, elemente care se bazeaza pe cooperare, pe implicarea si dezvoltarea relatiilor de incredere si colaborare.

 

Stilul de conducere a devenit un punct central in planul comunicational si il putem defini ca fiind “mecanismul cognitiv si social de luare a deciziilor in cadrul unei organizatii” .

 

In caracterizarea stilului de conducere identificam elemente fundamentale care duc la conturarea lui:
•    Practicile de decizie, un criteriu definitoriu in cadrul clasificarii stilului.  Conform Dianei Cismaru, deciziile poti fi luate „pe baza experientei anterioare, prin deliberare in colectiv restrâns, prin colectarea de solutii de la membrii organizatiei sau prin formularea prealabila de solutii alternative si decizia prin consens” .
•    Competenta, factor important cu directii multiple: competenta profesionala, organizatorica si social – umana.
•    Atitudinile fata de obiectivele colective ale grupului de munca
•    Tehnicile de motivare
•    Atitudine fata de angajat

 

Stilurile de conducere pot fi definite ca “modalitati prin care managerii abordeaza problemele in organizatii” . Exista numeroase clasificari ale stilurilor pornind de la diverse teorii, ne putem opri la doua clasificari cea dezvoltata de Robert Blake si Jane Mouton – grila manageriala si cea dezvoltata de Rensis Likert. Grila manageriala, clasifica stilurile de conducere pe doua dimensiuni: orientarea spre sarcina si orientarea spre relatii, spre oameni dupa valori atribuite pe o scala de la 1(preocuparare scazuta) si 10(preocupare crescuta).

 

Acest tip de clasificare sustine stilul de conducere ideal dar nu este preocupata de contextul in care se practica acest stil. Clasificarea lui Rensis Likert are la baza clasificarea lansata de Kurt Lewin prin elementele stilurilor: autoritar, democrat si permisiv. Likert dezvolta aceasta clasificare prin adaugarea unor elemente noi:
•    Stilul autoritar – opresiv, caracterizat prin supunere
•    Stilul autoritar – obiectiv, caracterizat prin competenta
•    Stilul democrat – consultativ, elementul dominant este relatia umana
•    Stilul democrat – participativ, caracterizat prin atasament fata de organizatie
•    Stilul permisiv (laissez – faire), elementul dominant este structura prestabilita

 

Structura acestei lucrari este gândita ca un studiu de caz  care duce la trasarea caracteristicilor pozitive a unui stil de conducere productiv in ceea ce priveste performanta angajatilor in Scoala de Muzica nr. 4.

 

Obiectivele acestei cercetarii sunt: identificarea trasaturilor personale ale liderului care care sustin un stil de conducere pozitiv, construirea unei relatii intre stilul de conducere si performanta angajatilor si totodata analizarea stilului de conducere in Scoala de Muzica nr. 4. Ipotezele de cercetare sunt formulate pe doua directii: liderul cu o capacitate excelenta de coordonare a angajatilor cu un grad inalt de performanta si motivarea de catre lider a angajatilor cu scopul cresterii performantei.

 

Organizatia care face subiectul acestui studiu este una de tip normativ, cu o structura centralizata formata dintr-un colectiv de profesori, numarul total al profesorilor este de 40 profesori de specialitate(vioara, viola, violoncel, clarinet, flaut, chitara). Conducerea strategica este respectiv responsabila fata de guvern ca autoritate publica .
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Stiluri de conducere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: ANGAJATIOrganizatiiPERFORMANTAstiluri de conducere
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...