Instalatia de incalzirea apei menajere

Incarcat la data: 29 Aprilie 2011

Autor: michia vlad

Pret: 80 credite

Numar pagini: 46

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1140 kb

5 (1 review)

Apa calda de consum este preparata cu ajutorul unor aparate si instalatii construite in acest scop, care sunt montate in centrale sau in puncte termice. Din acestea fac parte schimbatoarele de caldura, din care cel mai mult folosite sunt boilerele si cazonele destinate special pentru prepararea apei menajere.


Dupa modul cum sunt ampalasate schimbatoarele si satanele de incalzire, prepararea apei calde de consum poate fi facuta prin urmatoarele instalatii:


1) Instalatia de preparare centralizata a apei calde de consum, care este prevazuta cu un cazan de apa calda sau de abur de joasa presiune si schimbatoare de caldura amplasate intr-o centrala termica, in cladirea acesteia fiind de regula amplasata si statia de hidrofor cu ajutorul careia se face alimentarea punctelor de consum la presiunea necesara. Prepararea centralizata este cea mai economicoasa si confortabila forma de preparare a apei calde de consum.


2) Instalatia de preparare locala a apei calde de consum, care este prevazuta cu un cazan sau cu un alt aparat de incalzire amplasat in vecinatatea punctului de consum, cum este de exemplu cazanul de baie simplu, sau cazanul de baie sub presiune, sau boilerul electrie.


3) Boilerul eleetric folosit la prepararea apei calde menajere sa prezinta sub diferite forme constructive, din care cele mai uzuale sunt :
-boilerul cu incalzire instantanee ;
-boilerul cu acumulare si scurgere libera ;
-boilerul cu acumulare si scurgere sub presiune.
Sunt frecvente situatiile in care trebuie sa proiectam, reproiectam, executam sau sa modificam instalatia de preparare a apei calde din casa sau apartamentul nostru.


Desigur prima problema (preponderent economica, care, in general, are in vedere pretul combustibilului si desigur cantitatea de energie inglobata in acesta) este alegerea sursei de energie primara care poate sa fie dupa caz gaz natural, GPL sau eventual energie electrica.


Randamentul realizat de instalatia de preparare a apei calde este adesea ignorat precum si gradul de confort in exploatare realizat de acesta, ca sa nu vorbim si despre omisiunea cu privire la modul de furnizare a apei calde care poate fi: sub presiune din rezervorul de acumulare sau in mod instantaneu (solutie mai putin agreata de beneficiari) etc.


In cele ce urmeaza se descriu solutiile fundamentale de preparare a apei calde, prezentarea avantajelor si dezavantajelor lor.


Criteriile de analiza propuse sunt scopul utilizarii, debitul si temperatura apei calde de consum care se asigura.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Instalatia de incalzirea apei menajere". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: APAINCALZIREinstalatiamenajera
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan