Plansee din beton armat

Incarcat la data: 26 Iulie 2010

Autor: Hajnik Levente

Pret: 80 credite

Numar pagini: 30

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1370 kb

Planseele sunt elemente de suprafate plane care compartimenteaza cladirea pe verticala in niveluri (plansee intermediare),sau o delimiteaza de mediul exterior(planseul peste ultimul nivel). Elementele componente de baza ale unui planseu sunt : -elementul de rezistenta care face parte din structura de rezistenta a cladirii ; -pardoseala asezata peste elementul de rezistenta ; -tencuiala sau tavanul suspendat plasate la partea inferioara a elementului de rezistenta;

In alcatuirea unui planseu mai pot fi incluse izolatii hidrofuge,termice(cazul planseelor peste ultimul nivel sau a celor peste spatii reci :subsoluri,parcaje)sau fonice. Ca element de rezistenta planseul preia si transmite elementelor structurale verticale(peretii structurali sau stalpii)incarcarile gravitationale si cele orizontale.
Planseul este un element complex a carui rezolvare este conditionata de o serie de factori,spre exemplu :conditii de exploatare,echipamente si instalatii atasate,natura si intensitatea solicitarilor,materialele folosite,tehnologia de executie,implicatiile economice.

In mod principal planseul poate fi descompus,intr-o rezolvare situata la partea inferioara, o componenta centrala,o rezolvare situata la partea superioara.

O identificare a rezolvarii superioare este extrem de dificil de realizat datorita diversitatii si complexitatii factorilor cu care planseul interactioneaza. O modalitate de prezentare a solutiilor de rezolvare se poate face in functie de pozitia planseului in cadrul cladirii astfel :
- planseu ultim,deoarece separa mediul interior de mediul exterior sau exterior de interior,rezolvarea contine o componenta hidroizolatoare si/sau o componenta termoizolatoare,o componenta specifica activitatilor care se desfasoara la acest nivel;
- planseul prim si intermediar,contine o rezolvare datorata functionalitatii cladirii,respective pardoseala;rezolvarea este specifica activitatilor ce se desfasoara in cladire.
Functie de destinatia cladirii aceasta rezolvare poate fi intalnita la toate planseele sau numai la o parte dintre acestea.

CUPRINS
1. ARGUMENT ……………………………..................................................4
2. NOTIUNI INTRODUCTIVE ……………………....................... 7
3. CLASIFICARE………………………………………………………………..7
4. ALCATUIREA CONSTRUCTIVA A PLANSEELOR……………………….9
5 . TIPURI DE PLANSEE………………………………………………………10
5.1. PLANSEE DIN LEMN…………………………………………10
5.2. PLANSEE DIN ZIDARIE…………………………………… 10
5.3. PLANSEE DIN BETON ARMAT ………………………… 10
5.3.1. PLANSEE DIN PLACI DE BETON ARMAT MONOLIT………………11
Plansee cu nervuri dese
Plansee cu retele de grinzi _ plansee casetate
Plansee din placi, grinzi secundare si grinzi principale
Planseu ciuperca_ cu rezemare pe stalpi
Planseu dala groasa_ cu rezemare pe stalpi
5.3.2. PLANSEE DIN ELEMENTE PREFABRICATE DIN
BETON ARMAT ………………….21
Plansee din grinzi prefabricate din beton si corpuri
de umplutura
Plansee din grinzi prefabricate dispuse alaturat
Plansee din fasii prefabricate cu goluri realizate din
beton armat
Plansee din elemente prefabricate mari ( panouri
si semipanouri)
5.4. PLANSEE DIN BETON PARTIAL PREFABRICATE (MIXTE)……….26
6. LUCRARI DE INSTALATII EXECUTATE LA PLANSEE………………….27
6.1. STRAPUNGERI
6.2. LUCRARI DE REZEMARE
7. BIBLIOGRAFIE ………………………………………………………………28

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Plansee din beton armat". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: BETON ARMATcurs constructii
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...