Tehnologia presarii la rece

Incarcat la data: 15 Martie 2010

Autor: stoleru stefan

Pret: 80 credite

Numar pagini: 41

Tip fisier: zip

Marime fisier: 714 kb

1.Consideratii generale asupra prelucrarii prin presare la rece.

Prelucrarea prin presare la rece este una dintre cele mai vechi tehnologii existente. Cuprinde operatii de prelucrare mecanica a pieselor prin presiune fara o incalzire intentionata a semifabricatului si fara indepartare de aschii.


Operatiile sunt cunoscute sub denumirea de stantare si matritare si se executacu ajutorul unor scule denumite stante si matrite.

Semifabricatele se gasesc in general sub forma de benzi sau foi.

Piesele obtinute rezulta in strânsa concordanta cu forma si dimensiunile elementelor active a stantelor si matritelor. Elementele active se numesc poanson si placi active.

Utilajele folosite se numesc prese la modul general si in majoritatea cazurilor au un anumit grad de universabilitate lucru care nu exclude existanta unor utiliaje specialzate pe anumite utilaje  sau chiar pe anumite produse.


Procedee de prelucrare prin presare la rece
.

Operatiile de presare la rece sunt acelea care se executa la o temperatura inferioara temperaturii de recristalizare a metalului sau aliajului respectiv, prin deformare plastica si prin taiere. Ele se impart in urmatoarele grupe:
Prelucrari prin taiere (stantare), prin care materialul semifabricatului se separa partial sau total, dupa un contur inchis sau deschis, prin actiunea locala a unor muchii asociate la foarfece si la stante.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Tehnologia presarii la rece". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MATERIALEPrelucrarepresare la rece
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...