Contabilitatea creativa intre manipulare si frauda

Incarcat la data: 04 Decembrie 2011

Autor: Mihaela

Pret: 50 credite

Numar pagini: 9

Tip fisier: zip

Marime fisier: 38866 kb

Existenta incertitudinii in plan contabil face ca multe din elementele situatiilor financiare sa nu poata fi masurate cu certitudine, ci doar estimate, ceea ce ii determina pe contabili „sa ofere”, mai degraba, o imagine convenabila asupra situatiilor financiare, decat o imagine fidela.


Apare astfel, o distorsionare a calitatii informatiei financiare, generand incertitudini cu privire la consecventa si comparabilitatea informatiilor destinate utilizatorilor, situatie in care avem de a face cu o contabilitate de intentie, altfel spus, „contabilitate creativa” sau „castigul managerilor”.


Notiunea de contabilitate creativa a fost invocata pentru prima data in literatura, in anul 1973, de catre cercetatorul britanic J. Argenti, stabilind o legatura directa intre practicile de contabilitate creativa, incompetenta managerilor si declinul afacerilor.


Insa, contabilitatea creativa reprezinta o manipularea a situatiilor financiare care respecta legea sau o frauda contabila?


Cea mai complexa definitie a contabilitatii creative a fost data de Naser, in opinia caruia contabilitatea creativa este procesul prin care se manipuleaza cifrele contabile si profitand de flexibilitate, se aleg acele practici de masurare si informare ce permit transformarea documentelor de sinteza din ceea ce ele ar trebui sa fie in ceea ce managerii doresc.


Termenul „frauda” se refera la o actiunea cu caracter intentionat intreprinsa de una sau mai multe persoane din randul conducerii, al celor insarcinati cu guvernanta corporativa, al salariatilor sau tertilor, actiune care implica utilizarea inselaciunii in scopul obtinerii unui avantaj injust sau ilegal.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea creativa intre manipulare si frauda". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FINANCIARCONTABILITATECIFRE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...