Contabilitatea operatiilor de import

Incarcat la data: 16 Aprilie 2011

Autor: poison

Pret: 50 credite

Numar pagini: 56

Tip fisier: zip

Marime fisier: 240 kb

Actualitatea temei. In epoca noastra, nici o tara, indiferent de marimea sau bogatiile sale, nu-si poate asigura toate produsele de care are nevoie numai din productia proprie. Ca urmare, fiecare tara este nevoita sa desfasoare o activitate de comert exterior.

 

Activitatea de comert exterior cuprinde: in raporturile cu strainatatea privind vinzarea-cumpararea sau schimburile de marfuri, prestarile de servicii, transporturile si expeditiile internationale, proiectarea si executarea de lucrari, asistenta sau colaborare tehnica, vinzarea sau cumpararea de licente pentru folosirea brevetelor de inventii sau a procedeelor tehnologice, consignatia sau depozitul, reprezentarea si comisionul, operatiunule financiare, asigurarile si turismul si, in general, orice acte sau fapte de comert.

 


Cresterea economica a oricarei tari este rezultatul actiuni conjugate a factorilor interni si externi. Cei interni, legati de eforturile pe care le face fiecare popor pentru a-si dezvolta economia, au un rol determinant.  Printre factorii externi, un rol deosebit de important si in continua crestere are comertul exterior.

 

In primul rind, comertul exterior asigura infaptuirea realizarii produsului social chiar in conditiile in care structura cererii difera de structura ofertei. In al doilea rand, comertul exterior determina sporirea sau diminuarea venitului national produs in exterior. Tema in sine este foarte actuala, deoarece piata Republicii Moldova este intr-o permanenta dezvoltare, comertul exterior in aceasta ordine de idei joaca un rol primordial.

 

Conform datelor Biroului National de Statistica al Republicii Moldova  privind activitatea de comert exterior a Republicii Moldova, situatia economica a tarii in ultimii ani demonstreaza ca necesitatea importurilor creste din ce in ce mai mult cu fiecare an. Drept exemplu se vor lua datele din perioda ianuarie-septembrie 2008, in care importurile au totalizat 3672,0 mil. dolari SUA, volum superior celui inregistrat in aceeasi perioada din anul 2007 cu 45,1%.


Din acest considerent evidenta operatiunilor de import ramine la momentul actual, unul dintre cele mai importante capitole a contabilitatii pentru majoritatea agentilor economici din diferite ramuri a economiei, atit cele legate de comert si producere, cit si cele legate de servicii.


Scopul lucrarii date a fost de a evidentia organizarea operatiunilor contabile legate de import, caracteristica actelor normative si surselor bibliografice pentru desfasurarea operatiunilor de import, decontarea platilor vamale care insotesc importul, formarea si reflectarea evidentei costului de achizitie a importurilor, studierea metodologiilor si decontarilor legate de operatiunile de import, documentarea operatiunilor de import, modalitatile de plata folosite in contabilitatea de comert exterior.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Contabilitatea operatiilor de import". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEIMPORTOPERATIILE
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...