Cresterea capitalului social

Incarcat la data: 10 Mai 2011

Autor: dinescu ana-maria

Pret: 50 credite

Numar pagini: 8

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

CRESTEREA CAPITALULUI SOCIAL

Pe parcursul functionarii intreprinderii, capitalul social al acesteia se poate modifica avand loc operatii de cresteri si micsorari. Orice modificare in marimea capitalului social se face numai in urma deciziei luate de Adunarea generala a asociatiilor sau actionarilor si cu respectarea prevederilor din statutul societatii.
        

Cresterea capitalului social poate avea loc pe mai multe cai:
-    prin aporturi noi in natura si/sau in numerar;
-    prin operatii interne;
-    prin dubla marire;
-    prin conversia obligatiunilor in actiuni.



Cresterea capitalului social prin aporturi noi in natura si/sau in numerar

O asemenea crestere este determinata de necesitatea procurarii de noi resurse pentru finantarea investitiilor sau consolidarea situatiei financiare. Modalitatea financiara de crestere se asigura prin aporturi noi in bani si/sau in natura.

Cresterea capitalului social prin:
a.) Prin aducerea de noi aporturi în natura si/sau in numerar de vechi actionari sau de actionari noi. Scopul cresterii capitalului social prin aceasta metoda este atragerea de noi resurse in vederea finantarii operatiilor de investitii sau consolidarea situatiei financiare.

 

Conditia  ca o astfel de crestere sa poata avea loc este ca intregul capital subscris anterior sa fie varsat.Aceasta conditie nu este totusi,ceruta pentru o crestere de capitaluri prin aporturi in natura.Cresterea capitalului pe aceasta cale se realizeaza prin emisiunea de actiuni noi pentru aport in numerara si aport in natura, la aceeasi  valoare nominala cu a vechilor actiuni ,dar la un pret de emisiune cuprins intre valoarea nominala si valoarea matematica contabila,sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente.Acest ultim procedeu poate fi aplicat numai cu acordul tuturor actionarilor.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cresterea capitalului social". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CrestereaCapitaluluisocializare
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...