IPSAS 1 – Prezentarea situatiilor financiare

Incarcat la data: 23 Martie 2012

Autor: lucrari licenta

Pret: Gratuit

Numar pagini: 19

Tip fisier: rar

Marime fisier: 22214 kb

IPSAS-urile reprezinta cea mai buna practica internationala de raportare financiara pentru entitatile din sectorul public. Ele se aplica situatiilor financiare de uz general intocmite pe baza contabilitatii de angajamente si contabilitatii de casa, dupa caz.

In multe cazuri, aplicarea cerintelor IPSAS-urilor va duce la o crestere a gradului de incredere si transparenta a rapoartelor financiare intocmite de catre guverne si agentiile lor.

Aplicarea standardelor internationale de contabilitate prin recurgerea la rationamentul profesional ii ofera specialistului contabil puteri sporite, fiind in acelasi timp si o sursa suplimentara de responsabilitate.

In conditiile aplicarii standardelor internationale de contabilitate, un contabil iscusit este acela care, prin rationamentul profesional, obtine situatii financiare utile si credibile atat pentru investitori, cat si pentru celelalte categorii de utilizatori.

In cadrul Uniunii Europene, cat si pe plan international exista o preocupare continua de normalizare si armonizare a sistemelor contabile, pentru a crea o maniera procedurala unitara de inregistrare care sa asigure fluiditatea operatiunilor financiare intre state.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "IPSAS 1 – Prezentarea situatiilor financiare". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEFINANTEproiect contabilitate
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...