Sistemul contabil

Incarcat la data: 22 Martie 2011

Autor: Fantanaru Petrut

Pret: 50 credite

Numar pagini: 11

Tip fisier: zip

Marime fisier: 16 kb

Incepand cu 1 ianuarie 1994, persoanele juridice sau fizice care exercita acte de comert si sunt inmatriculate la Oficiul Registrului Comertului (ORC) trebuie sa-si organizeze si sa conduca o contabilitate proprie, potrivit Legii contabilitatii nr. 82/1991, Regulamentului de aplicare a acesteia, Planului de conturi general si normelor de utilizare a acestuia, aprobate de Guvernul Romaniei prin HG nr. 704/14.12.1993. in acest fel, legislatia Romaniei s-a pus in concordanta cu prevederile Directivei a IV-a a Comunitatii Economice Europene (CEE) si cu standardele de contabilitate internationale. S-au asigurat, totodata, posibilitati superioare de reflectare in contabilitate a operatiunilor economico-financiare specifice economiei de piata.


Optiunea pentru sistemul continental s-a facut din necesitatea de a se adopta un cadru aliniat Directivei a IV-a a CEE din 13 iunie 1978 - referitoare la armonizarea contabilitatilor in cadrul Uniunii Europene - pastrandu-se insa, in paralel, traditia contabilitatii romanesti. Directiva reglementeaza conventiile si principiile pentru intocmirea bilanturilor, a conturilor de profit si pierderi si a rapoartelor de gestiune. Aceste elemente au fost preluate integral de Romania prin Legea contabilitatii.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul contabil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: CONTABILITATEromaniaregulament