Riscul in activitatea bancara

Incarcat la data: 16 Aprilie 2013

Autor: bubu ioana

Pret: Gratuit

Numar pagini: 13

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Numeroase evenimente au aratat ca problemele principale cu care se confrunta bancile apar din accentuarea riscurilor. Aceasta deoarece evolutia viitoare a activelor, ca si costul pasivelor, nu poate fi prevazuta cu acuratete. Evolutiile viitoare depind de evenimentele viitoare cum ar fi:politica monetara  schimbarile in PNB.


Unii economisti considera ca la baza problemelor cu care se confrunta bancile se afltorii macroeconomici care accentueaza importanta riscului deoarece aceasta reprezinta principala problema a tuturor bancilor Riscul este un angajament predispus la incertitudine data de o probabilitate de câstig sau de un prejudiciu, ce ar putea fi o degradare sau o pierdere.

Riscul mai poate fi definit si ca pericolul sau pierderea pe care il/ o genereaza o decizie gresita in opozitie cu alta decizie care ar fi fost mai buna.
        
Riscul apare la trei nivele:
        
1.Decidentul stabileste obiectivul de realizat. In cazul unui obiectiv gresit apare pierderea.
2.Presupunem ca obiectivul a fost ales corect. Urmeaza sa  se stabileasca limitele. In cazul stabilirii unor limite necorespunzatoare apare riscul.
3.Presupunem ca limitele au fost alese corect. Manifestarea unor factori conjuncturali poate duce la aparitia riscului.

Pentru intelegerea acestor trei afirmatii exemplificam cazul in care banca in urma analizei efectuate asupra cererii de credite a unui client  hotaraste sa ii acorde acesteia un credit. 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Riscul in activitatea bancara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEFINANTEriscul in activitatea bancara
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...