Sistemul bancar german - monografie

Incarcat la data: 23 Noiembrie 2009

Autor: marinela burdun

Pret: 80 credite

Numar pagini: 28

Tip fisier: zip

Marime fisier: 711 kb

Sistemul bancar din Germania a luat nastere in 1916 odata cu infiintarea Bancii din Hamburg, constituita dupa modelul Bancii din Amsterdam. Aceasta si-a inceput activitatea ca o banca de depozite, efectuand apoi si operatiuni de viramente. Un succes a fost constituirea unei monede de cont specifice, numita „Marko-Banco”. La consolidarea sistemului bancar german au contribuit Banca din Hamburg si Banca din Nürenberg.
        
Ceea ce a diferentiat sistemul bancar german de celelalte sisteme a reprezentat structura sa complexa si puterea bancilor sale. in 1995 existau aproximativ 3700 de banci legale independente cu peste 48000 de unitati bancare.
        
Datorita numarului mare de banci si unitati bancare, Germania era considerata una dintre cele mai puternice autoritati bancare din lume.

Cuprins…

Cuprins…    2
CapI. Sistemul bancar german    3
1.1. Istoric    3
1.2. Tipuri de institutii    4
1.3. Factori de influenta    8
1.4 Tendinte de desfasurare    12
Cap II. Prezentarea bancii nationale germane    14
2.1. Istoric    14
2.2. Functiile sistemului bancar german    16
2.3. Oficiile regionale ale Bancii Centrale Germane    18
2.4. Serviciile Bancii Centrale Germane    19
2.5. Obiectivele Bancii Centrale Germane    20
Cap III. Bancile reprezentative din Germania    22
HypoVereimsbank    23
Commerzbank    25

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Sistemul bancar german - monografie". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTFINANTEsistem bancarmonografie
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan