Cercetarea criminalistica a urmelor de maini

Incarcat la data: 19 Februarie 2013

Autor: Georgescu Florin

Pret: 80 credite

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 70 kb

Cercetarea criminalistica a urmelor mainii presupune o activitate complexa, in care sunt implicate examinari ale desenului papilar de pe fata palmara a mainii (de exemplu, examinarea porilor si a crestelor papilare).

Fiecare din aceste activitati poarta denumiri proprii, consacrate in literatura de specialitate: dactiloscopie, poroscopie, crestoscopie.

Dactiloscopia, in sens mai restrans, are ca obiect cercetarea urmelor produse de detaliile desenului papilar al degetelor (dactilos = degete).

Criminalistica insa foloseste sensul mai larg al acestui termen, in care sunt incluse toate cercetarile criminalistice privitoare la amprentele digitale, (fata palmara a mainii) si plantare (talpa piciorului).

Poroscopia studiaza caracteristicile porilor, deschideri ale glandelor sudoripare, asezate pe crestele papilare sub forma unui sirag de margele, si care pot folosi la identificarea persoanei.

Crestoscopia studiaza detaliile crestelor papilare, in special ale marginilor acestora, cand urma de deget nu este completa, ci cuprinde numai anumite fragmente ale crestelor.

I.2.Proprietatile desenului papilar.
 
Importanta desenului papilar pentru. identificarea persoanei decurge din proprietatile acestuia si anume: unicitatea (individualitate), fixitatea, inalterabilitatea si longevitatea.
Unii autori admit numai existenta primelor doua caracteristici, altii si pe a treia, iar altii si pe cea de-a patra.

Toate aceste proprietati au importanta lor la cercetarea desenului papilar si o contributie proprie la identificarea persoanei.

A) Unicitatea (individualitatea) desenului papilar.
Cercetatorii in materie de dactiloscopie, admit, teoretic, posibilitatea existentei a doua desene papilare identice, desi pana in prezent nu s-a semnalat un asemenea caz.

Probabilitatea intalnirii a doua desene papilare identice, apartinand unor persoane diferite, este foarte redusa.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cercetarea criminalistica a urmelor de maini". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTEproiect dreptproiect criminalistica
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...