Cricul

Incarcat la data: 14 Martie 2011

Autor: p simona

Pret: Gratuit

Numar pagini: 39

Tip fisier: zip

Marime fisier: 268 kb

5 (1 review)

Din punct de vedere constructiv, cricul este alcatuit dintr-un numar de 8 bare, un surub si o piulita ce realizeaza cupla elicoidala, piulita fiind introdusa intr-un corp, fixarea acesteia putandu-se realiza sub diferite variante (prin bolturi, suruburi etc.). Ridicarea sarcinii F pe o cursa h folosind transmisia prin cupla elicoidala, formata din surubul 1 si piulita 2 ce este legata prin intermediul unor cuple de rotatie de clasa a V-a de parghiile 4.


Acest cric este utilizat in cazul ridicarii automobilelor, realizand o siguranta in exploatare pentru o forta F =25100 N, o cursa h =255 mm si un coeficient de siguranta impus cc=0,26, fiind actionat printr-un mecanism cu clichet.


1.2. Reguli de montaj, intretinere si exploatare.
Cricul nu trebuie pastrat intr-un mediu oxidant, iar cuplele cinematice se greseaza. Pentru gresare se recomanda vaseline (sintetice sau naturale), pentru reducerea coeficientului de frecare in momentul utilizarii.


Pentru o exploatare corespunzatoare cricul trebuie asezat vertical fata de sol, iar talpa trebuie sa aiba contact cu solul pe toata suprafata de asezare.
1.3. Probleme privind N.T.S. si P.S.I. la executarea si exploatarea cricului.


Utilizarea trebuie facuta cu atentie pentru a nu provoca leziuni celor ce lucreaza cu cricul. Sprijinirea intre cric si elementul pe care il va ridica trebuie facuta corect, pentru a nu aluneca si a fi aruncat provocand astfel accidentari.
Zonele de fixare sub automobil nu trebuie sa aiba p 333b18d e ele ulei sau vaselina deoarece exista riscul sa alunece cricul sub sarcina.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Cricul". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: MECANICApiulitasurub
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan