Educatia merita - MEPI

Incarcat la data: 04 Decembrie 2009

Autor: mihaela marcot

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20 kb

Fiind convinsi ca doar o educatie temeinica poate duce la formarea unor indivizi care sa fie atat imputerniciti pentru a actiona pentru realizarea intereselor lor dar si responsabili incat sa actioneze in congruenta cu interesele societatii, considerand asadar ca educatia reprezinta motorul dezvoltarii societatii in care traim, am decis ca eforturile noastre sa fie canalizate catre acest sector al societatii.

Sistemul educational din Romania este deficitar din multe puncte de vedere, printre problemele capitale ale acestuia regasindu-se: subfinantarea, lipsa de coerenta si viziune, intarzierea si superficialitatea reformei, scaderea prestigiului scolii ca institutie. Toate acestea au un impact major asupra performantei scolare a tinerilor din Romania si astfel, asupra viitorului societatii.

Pentru cresterea performatei scolare, Fundatia DinuPatriciu a initiat programul "Educatia Merita!".Acesta vizeaza doua dintre cele mai grave probleme ale sistemului educational, subfinantarea si declinul de interes al tinerilor. Obiectivele strategice stabilite de fundatie sunt atat promovarea performantei si a studiului ca modele pozitive (direct prin promovarea educatiei ca model de succes in viata dar si indirect prin recompensarea si incurajarea performatei), cat si sprijinirea prin oferirea instrumentelor necesare atingerii acestei performante (prin promovarea dreptului la educatie, prin imbunatatirea conditiilor de studiu si prin reducerea uriasului decalaj dintre mediul rural si cel urban).

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Educatia merita - MEPI". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EDUCATIEPROIECTmepi
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...