Latina populara

Incarcat la data: 27 Ianuarie 2012

Autor: camin elena

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 18334 kb

Limba oficiala a Imperiului Roman a fost latina, limba care la origine era graiul Latium-ului. Aceasta s-a raspandit pe intreg teritoriul vastului imperiu pe doua cai, si anume ca limba literara scrisa (latinitas, sermo scriptus urbanus), utilizata de catre scriitori in lucrarile lor literare, in scoli si in acte oficiale, si ca limba vorbita a negustorilor, ostasilor, meseriasilor, adica a claselor mijlocii ale populatiei, „mai putin atenta la normele corecte, fapt care deschidea drum liber inovatiilor, formulelor mai expresive, termenilor argotici”1.

 

“Latina vulgara este vorbirea orala a acelor paturi ale populatiei care nu au trecut prin educatia scolara si n-au fost supuse influentei literaturii artistice”2. Latina folosita de masele largi ale populatiei se deosebea de limba lui Vergilius, Cicero, Horatius si a altor scriitori atat prin lexic si frazeologie, cat si prin morfologie si sintaxa, desi lexicul de baza si structura gramaticala a ambelor variante ale latinei erau aceleasi.

 

Insa deosebirea cea mai importanta dintre latina clasica si cea populara consta, conform lui W. Meyer-Lübke, E. Bourciez, Ramon Menéndez Pidal s.a., in opozitia scris-vorbit.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Latina populara". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: LATINAimperiul romanlatina vulgara
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan