Proiect: Globalizarea

Incarcat la data: 17 Iunie 2010

Autor: bianca mirea

Pret: 80 credite

Numar pagini: 15

Tip fisier: zip

Marime fisier: 1254 kb

Globalizarea este definita ca fiind:.. procesul de surmontare al granitelor aparute de-a lungul istoriei. Ea devine astfel sinonima cu eroziunea (dar nu si cu disparitia) suveranitatii statelor nationale si se infatiseaza ca o “detasare” a economiei de piata fata de normele morale si legaturile institutionalizate dintre societati ...>> (Elmar Altvater)


... intensificarea relatiilor sociale de pretutindeni, prin care locuri aflate la mare distanta unele de celelalte ajung sa se interconecteze astfel incat evenimentele dintr-un loc sunt marcate de procese care au loc intr-un loc de la multi kilometric departare si viceversa ...“>>(Anthony Giddens)


Globalizarea reprezinta un proces istoric, un rezultat al inovatiilor si al progresului tehnologic, referindu-se de asemenea la o crestere continua a economiilor lumii, datorata in special fluxurilor comerciale si financiare.


Dimensiunea economica a globalizarii are o foarte mare importanta, ea fiind una dintre cele mai importante cauze si forta motrica pentru procesele de globalizare din celelalte domenii.


In sens larg, globalizarea poate fi definita ca fiind procesul deosebit de dinamic al cresterii interdependentelor dintre state, ca urmare a extinderii si adancirii legaturilor transnationale, in tot mai largi si variate sfere ale vietii economice, politice, sociale si culturale si avand drept implicatie faptul ca problemele devin mai curand globale decat nationale, cerand la randul lor o solutionare globala.


Globalizarea a devenit un proces obiectiv, implacabil, ce se desfasoara cu o viteza deseori ametitoare si greu de urmarit, cuprinzand in sfera sa, cvasitotalitatea statelor lumii.Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect: Globalizarea". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTECONOMIEGLOBALIZARE
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...