Studiu de caz - planificare strategica

Incarcat la data: 07 Ianuarie 2012

Autor: Mona Monica

Pret: 80 credite

Numar pagini: 45

Tip fisier: zip

Marime fisier: 69522 kb

Portofoliu Planificare strategica

Aplicatia 1

PLAN STRATEGIC AL GRADINII BOTANICE DIN NEW YORK


Incepe o cercetare importanta de planificare si schimbare institutionala, si vei vedea acolo  ca sunt implicati diferiti actionari. Experienta mea in viata institutionala este aceea ca trebuie sa gasesti cai de a-i face fericiti pentru inceput.

 

Trebuie, la fel de bine, sa incepi cu inceputul si sa fi intelegator pentru ca alfel iti vei ingreuna munca. in acest fel nu iti vei  risipi timpul si energia incercand sa-i faci pe toti fericiti, mai tarziu; pentru ca de fapt trebuie sa-i faci pe toti fericiti, mai ales intr-o institutie cu probleme.

 

Trebuie sa ii linistesti pe toti si sa ii pui la treaba. Daca nu incepi cu inceptul,  vei ramane constant - si  gasesc asta foarte  epuizant. Nu poti sa duci nimic la bun sfarsit - in fiecare zi astepti  telefoane de la oameni nefericiti. Acesta este modul in care multi oameni conduc o  institutie- ei lasa sa se intample asta in fiecare zi, asteapta, obosesc consumand atata timp si energie  tratand cu oameni care se afla la conducere.
                                                                                                                         Gregory Long

        

Gregory Long, presedinte al Gradinii botanice din New York, a urcat lin pe  podium la Casa de Actiuni Sotheby. Era pe data de 21 Aprile 1993, si in fata lui se aflau 400 dintre cei mai influenti actionari ai Gradinilor-consiliul de conducere, actuali si potentiali donatori, personalitat guvernamentale si alte  organizatii nonprofit, membrii ai Gradinilor, si executivul de afaceri. Toti acesti ascultatori aveau un rol foarte important in planificarea viitorului Gradinilor, viitor pe care Long tocmai vroia sa-l dezvaluie.
         

 

Locatia Sotheby, ca si lista invitatilor, a fost selectata cu grija. Aici in Manhattan, s-a gandit Long, chiar si persoanele marginal interesate ar putea foarte usor sa treaca sa asiste la o ora de prezentare, cu un cocktail dupa-lucru mai putin probabil daca prezentarea s-ar fi tinut in centrul partii de nord a cartierului Bronx, casa Gradinilor.

 

S-a gandit la aceasta seara ca la regele evenimentelor teatrale pentru care New York-ul este foarte bine cunoscut. Atent scrisa, orchestrata, si repetata, prezentarea a aratat publicului, pentru prima data, cum vor arata Gradinile in viitor care a reiesit pe parcursul procesului extensiv si inclusiv de planificare. Acesta prezinta  “confruntarea rezultatelor gandirii collective” care s-au intamplat de-a lungul a 2 ani, asa cum descrie Long.
          

 

El a simtit ca a lucrat cu convingere la aceasta prezentare de cand a devenit presedinte al Gradinii in 1989. Cuvintele de pe invitatiile la Sotheby (continut in epunerea 1) reflectau convingerea lui: “Aceasta nu este doar o institutie indragiata a orsului New York care-si face facelift; este transformarea unei institutii.”
         

 

Asa cum s-a pregatit pentru a schita planul strategic si marele plan pentru facilitatea ca este de 2 ani in marketing, Long era ingrijorat- putea el sa creeze nivelul de incantare  in aceasta comunitate necesar sa satisfaca scopurile ambitioase pentru schimbarile institutionale pe care planul le propunea? Puteau aceste componente importante sa faca planul irealizabil, dand Gradinii optiuni comune.

 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Studiu de caz - planificare strategica". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PLANIFICAREstudiu de cazNew York
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan