Aplicarea legii civile in conceptia legislativa a actualului Cod Civil

Incarcat la data: 17 Decembrie 2012

Autor: Andrei Sebastian

Pret: Gratuit

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 15 kb

5 (1 review)

Aplicarea normelor juridice este o problema foarte interesanta de tratat. Spun din propria experienta ca este prima problema mai greu de inteles ca student in anul I la drept.
   
Majoritatea lucrarilor de specialitate care trateaza aceasta aplicare a normelor juridice, o fac sub trei aspecte fundamentale: aplicarea normelor juridice civile in timp, aplicarea normelor juridice in spatiu, aplicarea normelor juridice asupra persoanelor.
   
Unele cursuri de drept civil au facut anumite precizari in legatura cu inutilitatea mentionarii aplicarii legii asupra persoanelor in dreptul intern si anume ca e lesne de inteles ca orice lege civila se aplica asupra persoanelor, ca subiecte de drept. Se face totusi o distinctie intre aplicarea acestor norme asupra caror persoane si anume, legi cu caracter general care se aplica atat persoanelor juridice cat si asupra persoanelor fizice. Norme care se aplica doar persoanelor fizice si norme care se aplica doar persoanelor juridice.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Aplicarea legii civile in conceptia legislativa a actualului Cod Civil". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: PROIECTElegea civilaproiect drept civil
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan