Drept

Incarcat la data: 27 Octombrie 2011

Autor: gaabry_ella

Pret: 50 credite

Numar pagini: 7

Tip fisier: zip

Marime fisier: 20421 kb

Norma juridica este o regula de conduita generala si impersonala, stabilita sau recunoscuta de stat, care exprima vointa fortei sociale care detine puterea si a carei respectare obligatorie este garantata de forta de constrângere a statului.

 


Normele juridice alcatuiesc structura interna a dreptului analizat ca un ansamblu de elemente constitutive. Scopul normelor juridice  in societate este de a promova, apara si impune o asemenea conduita umana care sa asigure convietuirea sociala, orientând comportarea oamenilor in directia promovarii si consolidarii relatiilor sociale potrivit idealurilor si valorilor ce guverneaza societatea respctiva 2.

 

Structura normei juridice trebuie analizata sub cele doua ipostaze si anume: interna si externa. Structura interna are in vedere structura logica a normei, iar structura externa se refera la constructia tehnico-legislativa a normei, adica modul ei de exprimare in cadrul unui act normativ. Din punct de vedere al structurii sale logice, norma juridica are in componenta sa urmatoarele trei elemente: ipoteza, dispozitia si sanctiunea.

 


Ipoteza este acea parte a normei juridice, care stabileste conditiile, imprejurarile sau faptele in prezenta carora se aplica dispozitia normei juridice. Ea prefigureaza, in abstract, faptele sau actele juridice care atunci când survin si au caracter concret, duc la nasterea, modificarea sau stingerea unui raport juridic. Ipoteza indica, de asemenea, categoriile de persoane la care se refera prevederile dispozitiei.

 


 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Drept". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTstatnorma
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...