Garantarea personala a obligatiunilor

Incarcat la data: 28 Ianuarie 2014

Autor: Alina Mihaela

Pret: Gratuit

Lucrare licenta

CAPITOLUL 1:EVOLUŢIA GARANŢIILOR DIN CELE MAI VECHI TIMPURI ŞI PÂNÃ IN PREZENT

1.1.    EVOLUŢIA GARANŢIILOR PERSONALE ÎN TIMP


Caracteristic sistemului garanţiilor in Codul Civil este aparentul sãu imobilism. Intr-adevãr dacã in litera sa, sistemul garanţiilor in general, a rãmas in linii mari acelaşi, in decursul anilor, ba poate a secolelor, raportul de frecvenţã dintre garanţii a fost intr-o continua schimbare.


Se pare cã ipoteca era cunoscutã chiar din Egiptul Antic şi cã ea avea acolo intrebuinţare frecventa. Engels arãta cã ipoteca era cunoscutã şi la vechii greci.
Garanţia cea mai frecventa in dreptul roman primitiv era fidejusiunea, garanţie personalã care se constituie fie in cadrul unui proces ( vindex, in caz de manus injective, vades, praedes ), fie chiar in afarã de process.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Garantarea personala a obligatiunilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPT CIVILHAFTUNGSCHULDGaranţia personalaGaranţia realaCodul Calimach