Identificarea persoanei fizice

Incarcat la data: 17 Ianuarie 2010

Autor: Ingrid

Pret: 100 credite

Numar pagini: 62

Tip fisier: zip

Marime fisier: 72 kb

1. Notiunea identificarii persoanei fizice
Definitie

Prin identificarea persoanei fizice, se intelege individualizarea omului in raporturile juridice civile.

Natura juridica a identificarii persoanei fizice
Identificarea persoanei fizice ca institutie complexa este formata  din totalitatea normelor ce reglementeaza individualizarea omului in toate raporturile juridice la care participa.
Din aceasta institutie apartine dreptului civil, numai o parte, si anume, cea formata din normele de drept civil care reglementeaza mijloacele de individualizare a omului in raporturile civile.

Necesitatea identificarii persoanei fizice
Dintre cele trei elemente constitutive ale raportului juridic civil: subiectele, continutul si obiectul raportului juridic, identificarea persoanei fizice vizeaza subiectele raportului juridic civil.
Identificarea omului este o necesitate generala pentru ca individualizarea lui se realizeaza in toate raporturile juridice la care participa, adica in toate ramurile de drept.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Identificarea persoanei fizice". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: FACULTATEPROIECTDREPT CIVIL
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...