Izvoarele Dreptului Afacerilor

Incarcat la data: 12 Ianuarie 2011

Autor: ipate bianca

Pret: 80 credite

Numar pagini: 29

Tip fisier: zip

Marime fisier: 42 kb

Intelegerea evolutiei dreptului in decursul timpului implica cunoasterea - intre altele - a conturarii si dezvoltarii modalitatilor specifice de exprimare a esentei si continutului sau in diferite etape istorice. La inceput nu au fost nici cutume, nici legi scrise, ci numai ordine individuale ale autoritatii, care, treptat, au fost concepute ca sentinte individuale, cunoscute sub numele de themistes - de la numele zeitei dreptatii.


In cazuri identice, judecatorii dadeau aceeasi sentinta, comunitatea obisnuindu-se cu hotararile date in cazuri similare si acceptandu-le ca atare. Se formeaza un obicei care se extinde, treptat, pe cale orala, intrand in obisnuinta judecatorilor sub forma unei cutume memorate. Cu timpul, se simte nevoia adunarii si consemnarii hotararilor judecatorilor in repertorii de hotarari. Impunandu-se, tot mai mult, aceste obiceiuri sunt consacrate de autoritatea de stat, dandu-le o forma obligatorie.


In forma lor primitiva, regulile obiceiului sunt inspirate din precepte morale si religioase. Legea celor XII Table, Legile lui Solon, Legile lui Dracon confirma caracterul lor complex - moral, religios, penal, civil. Populatiile au continuat sa le practice mai departe si s-au instituit astfel, cutume intemeiate pe principii de drept roman.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Izvoarele Dreptului Afacerilor". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: AFACERIDREPTPROIECTCIVIL
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan