Actul unic european

Incarcat la data: 26 Februarie 2010

Autor: elena catalina

Pret: Gratuit

Numar pagini: 42

Tip fisier: zip

Marime fisier: 35 kb

Actul unic european

 

ARTICOLUL 1

Comunitatile Europene si cooperarea politica europeana au drept obiectiv sa contribuie impreuna la realizarea unui progres concret catre unitatea europeana.


comunitatile Europene se intemeiaza pe tratatele de instituire a Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului, a Comunitatii Economice Europene, a Comunitatii Europene a Energiei Atomice, precum si pe tratatele si actele ulterioare de modificare sau completare a acestora.

Cooperarea politica este reglementata de titlul III. Dispozitiile acestui titlu confirma si completeaza procedurile convenite in rapoartele de la Luxemburg (1970), Copenhaga (1973), Londra (1981) si in Declaratia solemna privind Uniunea Europeana (1983), precum si in practicile stabilite treptat intre statele membre.

ARTICOLUL 2

Consiliul European reuneste sefii de stat sau de guvern ai statelor membre si pe Presedintele Comisiei Comunitatilor Europene. Acestia sunt asistati de catre ministrii afacerilor externe si de catre un membru al Comisiei.

Consiliul European se reuneste cel putin de doua ori pe an.
 

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Actul unic european". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: EUROPEANACTUNIC
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...