Analiza juridico-penala a evaziunii fiscale (Republica Moldova)

Incarcat la data: 25 Noiembrie 2009

Autor: marian

Pret: 100 credite

Numar pagini: 84

Tip fisier: zip

Marime fisier: 76 kb

Statul modern este o institutie extrem de dinamica si de mare complexitate cu nenumarate functii  carui functionare si finantare este asigurata de existenta banului public. Statul, pentru a-si constitui mijloace banesti proprii a instituit conceptia potrivit careia orice persoana fizica sau juridica care realizeaza un venit sau detine un bun din categoria celor impozabile, pe teritoriul statului, datoreaza taxe sau impozite.

Conform articolului 58 din Constitutia Republicii Moldova – “Contributii financiare” – obligatia in cauza, datorita semnificatiei pe care o detine, este ridicata la nivelul indatoririlor fundamentale.

Intru ordonarea mecanismului de realizare a acestei indatoriri, la inceputul anilor 90 in Moldova in contextul transformarilor social-economice a fost initiata infaptuirea reformei sistemului de impozitare, au fost adoptate un sir de acte normative ce reglementeaza modalitatea si conditiile impunerii fiscale. Sistemul fiscal constituit in rezultatul reformei efectuate (care continua si in prezent), cu toate ca nu a evitat lacunele, in general corespunde conditiilor economice contemporane, ia in consideratie diversitatea formelor de proprietate existente si intr-o masura oarecare asigura incasarea impozitelor in bugetul de stat.
   
Cu toate acestea acumularea impozitelor in volum deplin deocamdata nu reuseste. in mare parte acest lucru se datoreaza fenomenului negativ, relativ nou pentru societatea noastra (care a luat amploare mai cu seama la inceputul anilor `90) cunoscut sub denumirea de “evaziune fiscala”.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Analiza juridico-penala a evaziunii fiscale (Republica Moldova)". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTPROIECTANALIZAevaziune fiscala
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...