Despre responsabilitatea internationala a statelor in dreptul mediului

Incarcat la data: 17 Iunie 2010

Autor: Oana B.

Pret: 50 credite

Numar pagini: 4

Tip fisier: zip

Marime fisier: 143 kb

Din punctul de vedere al dreptului mediului, notiunea de raspundere comporta abordari complexe, data fiind natura mai speciala a acestei ramuri de drept. Astfel, in dreptul international al mediului, se pune problema daca si in ce masura exista o responsabilitate a statelor, in afara de formele cunoscute ale raspunderii juridice caracteristice persoanelor fizice si juridice, in cazul producerii unor daune majore mediului inconjurator.


Recunoasterea ca valori de interes general, de o importanta majora pe plan mondial, a mediului inconjurator, pe de o parte, si implicit, a preocuparilor din ce in ce mai justificate de a-l proteja, pe de alta parte, ar trebui sa duca la crearea unei forme de incriminare cat mai cuprinzatoare, dar in acelasi timp cat mai usor de aplicat, a delictului ecologic. intrucat nu este posibila modificarea locului si rolului elementelor ce formeaza echilibrul ecologic, trebuie, in consecinta, ca regulile si principiile dreptului international sa se adapteze noutatii si complexitatii existente in realitatea obiectiva.

Desigur ca, avand in vedere evenimentele recente petrecute pe malul ucrainean al bratului Chilia al Dunarii, legate de drenarea albiei canalului Bistroe, pentru a-l transforma in canal navigabil, evenimente ale caror urmari aduc prejudicii, prin distrugerea totala a unor ecosisteme, nu doar statului roman, ci intregii comunitati internationale, problema este, din pacate, de o nedorita actualitate. in acest caz, nu este vorba de o simpla poluare in adevaratul sens al cuvantului, ci de o interventie brutala in ecosistem, producand consecinte evident mai grave, prin caracterul sau ireversibil.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Despre responsabilitatea internationala a statelor in dreptul mediului". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTInternationalePROIECTDreptul Mediului
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...