Proiect Codul de procedura penala

Incarcat la data: 18 Noiembrie 2009

Autor: POPESCU ALESSIA

Pret: 100 credite

Numar pagini: 269

Tip fisier: zip

Marime fisier: 319 kb

Normele de procedura penala si scopul acestora. Normele de procedura penala reglemenateaza desfasurarea procesului penal si a altor proceduri judiciare in legatura cu o cauza penala.

Normele de procedura penala urmaresc asigurarea exercitarii eficiente  a atributiilor organelor judiciare  cu garantarea drepturilor partilor si a celorlalti participanti in procesul penal astfel incat sa fie respectate prevederile Constitutiei, ale tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, ale celorlalte reglementari comunitare, precum si  ale pactelor si tratatelor privitoare la drepturile fundamentale ale omului, la care Romania este parte.

Separarea functiilor judiciare
In procesul penal se exercita urmatoarele functii judiciare:
functia de urmarire penala;
functia de dispozitie asupra drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei in faza de urmarire penala;
functia de verificare a legalitatii trimiterii sau netrimiterii in judecata;
functia de judecata.

Functiile judiciare se exercita din oficiu, afara de cazul cand, prin lege se dispune altfel:

In desfasurarea procesului penal exercitarea unei functii judiciare este incompatibila cu exercitarea unei alte functii judiciare.

Textul de mai sus reprezinta un extras din "Proiect Codul de procedura penala". Pentru versiunea completa a documentului apasa butonul Download si descarca fisierul pe calculatorul tau. Prin descarcarea prezentei lucrari stiintifice, orice utilizator al site-ului www.studentie.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

In cazul in care intampini probleme la descarcarea fisierului sau documentul nu este nici pe departe ceea ce se doreste a fi te rugam sa ne anunti. Raporteaza o eroare

Important!

Referatele si lucrarile oferite de Studentie.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Alti utilizatori au mai cautat: DREPTPROIECTEdrept penal
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan